Götgatan Stories i Skrapan hånar sina betalande kunder

Var på Götgatan Stories i Skrapan i förra veckan för lunch med en höggravid kompis. Min vän ville ha deras kycklingsallad men med lite pasta. Jo, det kunde de fixa, mot en kostnad på tio kronor. Min vän betalade den extra kostnaden, och fick säga till den sura tjejen i kassan tre gånger eftersom kassörskan inte skrev något om pasta på beställningen hon gav till sin kollega.

Vi satte oss oss och snart kom maten. Men ingen kycklingsallad med pasta. Istället är det deras pastasallad med kyckling. Två helt olika rätter (kycklingsalladen = grönsaker, kyckling, honung, hallonvinigrette och fetaostcreme och pastasalladen = grönsaker, pasta, oliver, mozzarella, parmaskinka). Min vän säger till servitören att detta inte var vad hon beställde. Han blir sur och argumenterar mot Till slut går både servitören och min vän fram till menyn som sitter på väggen. Han ger sig och går iväg. Kommer tillbaka med två plastkoppar – en med hallonvinigrette och en med fetaostcreme. Han tycker nu att allt är utrett. Det tycker inte min kompis. Hon har betalat extra och ändå inte alls fått vad hon beställde. Då går servitören och gör fula miner bakom min kompis rygg. Han tänkte kanske inte på att jag såg.

Jag kallar tillbaka honom och förklarar att det inte är så man behandlar sina kunder. Då börjar han argumentera! Säger att man måste beställa från menyn och inte får ändra. (Intressant då att de tar tio kronor extra för ändringar). Vi håller naturligtvis inte med, eftersom vi- som sagt – betalat extra för att få ändra. Då går servitören.

Tycker ofta att servicen är dålig i Sverige, men att restaurangpersonal är så utstuderat otrevlig har jag inte varit med om förr. Är faktiskt lite chockad.

Men som vanligt är det mest synd om stället. De förlorade ju mig och min vän som kunder. Och våra familjer. Osv. Osv.

 • http://beastankar.blogspot.com Béatrice Karjalainen

  Och bloggläsarna lär inte heller gå dit.

 • Josefine

  Därav mitt ”osv”. :) Men det sa vi faktiskt när vi satt där. Vi orkar inte bråka mer här och nu, vi går hem och bloggar om det istället.

 • Zandra

  Jag kommer då inte sätta min fot där igen!
  Antar att ingen av de otrevliga otroligt arroganta personerna var ägaren av stället, hade varit väldigt intressant att se om hon eller han tycker den här typen av behandling är ok.

 • Anonym

  latte morsor ska behandlas som svin då dom svinar ner varenda ställe de går på

 • Josefine

  Anonym: Konstruktiva åsikter du har då! Och du kanske ska läsa inlägget igen? Ingen av oss är morsor …

 • dsfahfhausfdauhask

  LOL, vilken värdelös historia…Dagens skratt! Kom på nåt bättre att blogga om…

 • Josefine

  dsfahfhausfdauhask: Tips! Kom på något bättre att läsa! :)