Strandbilder inte farliga

Debatten om huruvida barn bör visa naken hud på bilder eller inte rullar på.Det är en bra och viktig debatt. Men mest för att det väcker den kanske viktigaste frågan om nätet – att allt finns kvar. (Som jag skrivit om tidigare – Allt du gör på nätet är allmängods)

Själv är jag försiktig med bilder. Lägger inte upp några på Facebook och går igenom alla innan jag publicerar dem på min Flickr. Men när småbarn inte får bada nakna på stranden, eller, som jag läst om på olika bloggar, föräldrar blir tillsagda att inte fota på badstranden eftersom någon annan är rädd för pedofiler har det gått för långt. Tycker jag.

Självklart vill man inte att ens egna privata bilder ska hamna i orätta händer. Men – egentligen – vad gör det barnet om Pedda Pedofil, 45 år från Alingsås, tittar på en strandbild på ett barn?

 • mamma

  Kränkning. Vetskapen att någon kanske runkar till bilden av mitt barn. Kan bilder inte manipuleras? Men det är för dj-ligt att det kan finns människor som utnyttjar, missbrukar även detta.

 • Victoria

  Om du gör en bildsökning på godtycklig kroppsdel och ordet sex så ser du att det finns folk som blir sexuellt upphetsade av det mesta. Om man blir kränkt över att någon runkar till en bild så bör man inte publicera några bilder alls. Det räcker inte ens att klä sig i burka, det är nämligen ytterst upphetsande för vissa av oss. Queen Victoria would have been amused. Och hade hon bott i Sverige så hade hon säkert blivit kränkt också.

 • Johan

  Victorias logik är oklanderlig. Enda lösningen är att förbjuda alla bilder. Då kan ingen bli kränkt. Ett utopiskt samhälle väntar oss. Eller?

 • Josefine

  Vissa blir upphetsade av soffbord, vissa av kvinnor i burka, vissa av barn som badar (barnporr är en helt annan sak). Säger som Johan: Victorias logik är okladerlig.

 • Anonym

  tycket att du skriver just alingsås, typ som att alla från alignsås är pedofiler. om du nu skriver pedda pedofil som namn kan du ju lika gärna skriva pedostan som stad

 • Josefine

  Anonym:För det är ju precis det jag menar, att ALLA från Alingsås är pedofiler. Exakt så jag menar! Annars hade jag ju kunnat skriva Västerås, eller Stockholm eller Kuala Lumpor eller Malmö eller Peking eller Toronto …