Det här med barn …

Jag fyller 30 nästa vecka och firar med en lunch någon vecka senare. På lunchen har jag bara bjudit vuxna.

Orsakerna är väl tre till antalet;
• Skulle alla ta med sina barn pratar vi om cirka 25 barn. Fler än på många barnkalas.

• Lunchen hålls på lokal och 25 barn skulle innebära en merkostnad på cirka 15 000 kronor.

• Vi vill inte ha med barn på festen.

Idag är Johan och jag frivilligt barnlösa. Vi har alltså aktivt fattat beslutet att vi inte vill ha barn. (För tillfället? För alltid? Det vet vi inte nu.) Vi är inte barnkära utan gillar barn enligt samma princip som vi gillar vuxna: om personen är trevlig och ”likeable” gillar vi personen. Att gå på vuxenkalas med 25 barn är nog min version av helvetet …

Inga av de vuxna inbjudna har med ens ett ord klagat på att deras barn inte är bjudna. Ändå känner jag hela tiden att jag måste använda argument ett och två ovan för att förklara mig. Varför är det så?

 • http://blog.saji.se Trollisbo

  Egentligen ska du inte behöva det! Tycker jag.
  Det är en sak upp till var och en, frågan ställs dock väldigt ofta till människor i och runt 30. Framtiden var mitt svar ganska länge. Och varför ta med barnen ut på lokal när det kan vara så mycket trevligare och lugnare utan 25 stycken.

  Ha en skön fest.

  /S

 • Mum-in-law

  Respekt för ert beslut. Jag skulle inte ha barn, Gillade inte småbarn. Gör det fortfarande inte. De ska kunna prata och klara mänsklig samvaro. Har inte ändrat inställning trots att jag fick Johan. Han är absolut det bästa jag åstadkommit här i livet.
  Förstår fullkomligt att du inte vill ha ett barnkalas med små barn som springer omkring och som föräldrar (förhoppningsvis) försöker att hålla ordning på.Det är din fest och du ska se fram emot den med glädje och förväntan.

 • Zandra

  Undrar också varför du känner att du behöver förklara dig?
  Om ingen klagat så är det ju lugnt. De flesta försäldrar tror jag VILL gå på kalas utan sina barn i faggorna.

  När vi gifte oss och ville ha barnfritt så VAR det ju däremot folk som klagade på det, och då blir man ju råtrött.
  Hoppas jag inte blir en sådan som ifrågasätter varför inte jag och Andres är bjudna sen när Rigo börjar bli bjuden på egna kalas hos sina kompisar. :)

 • Josefine

  Z: Det är ju precis det jag menar! Varför känner jag att jag måste förklara mig, fast ingen klagar?

 • Trampe

  Nej, det är väl ingenting konstigt med det egentligen? Tänker man efter så var det ju en himla massa middagar/kalas man inte fick hänga med på själv som barn. Inte märkligare än så.