Zorbas By the Way: grekisk restaurang med spansk flagga, pizza och mexikansk åsna

Ställe: Zornas By the Way
Kategori: restaurang
Prisklass: mellan
http://www.zorbas.se/

Sällskapet beställde: Tzatziki och Feta till förrätt, Souvlaki och Pikilia (grilltallrik) till varmrätt.

Utlåtande:
Oj, så märkligt ställe! ”Zorbas” står det på skylten, ”grekisk restaurang”. Men det står även ”spansk tapasbar” och det serveras italienska vedugnspizzor. I trädgården står en åsna med sombrero (mexikansk?), grekiska statyer och massor av svenska flaggor. Lokalen var klart grekiskt inspirerad och det spelades grekisk musik i högtalarna.

Menyn innehåller pizza, grekiska rätter, ”svenska rätter” (pepparstek osv) samt sallader. Ingen spansk tapas så långt ögat når. Definitivt inget mexikanskt. Förrätterna var exakt det som stod i menyn: Tzatziki var en skål tzatziki och Feta var en hel fabriksfyrkantig fetaost, vilket kändes oerhört märkligt. Men förvisso gott.

När varmrätterna kom in tappade vi andan. Så stora! Så röriga. Så mycket.

Zorbas By the Way i Älmsta

Maten var god, men med så mycket på tallriken blir jag mätt innan jag ens börjat äta. Och riven ost (pulveriserad i storpack) på ugnsstekt potatis? Det var faktiskt direkt äckligt. Å andra sidan kändes det lyxigt med så många tillbehör. Jag vet alltså inte vad jag tycker om Zorbas. Förutom att de behöver renodla.

Sammanfattning:
Maten var ju god, men stället är helt galet. Det får bli en tvåa i betyg, mest för att jag är så förvirrad och det är enklast.

Betyg:
2
betyg 2

Zorbas

 • Johan

  Men det var fantastiskt roligt! För lågt betyg. En trea är de värda.

 • Josefine

  Jag ville egentligen ge 2,5 (3 hade de fått utan ostfliset på potatisen), men såg att du inte har gjort någon bild på 2,5 tassar. :)

 • http://bjornafzelius.se Gunnar R

  Men var ni inte på deras lekplats? En restaurang med egen lekplats får automatiskt två plus extra. På lekplatsen har de mera djur, bland annat en sjukt hög giraff. Och var papegojan kvar i sin bur? Den brukar hänga intill bardisken. Papegojan alltså. Ja, det är ett galet ställe…

 • Josefine

  Om man har barn förstår jag att en lekplats ger två plus, men för oss andra? Not so much. :)

 • Post

  ett härligt ställe!